Rideterapi

Rideterapi er en terapiform, hvor du i samværet med hesten får mulighed for at lære dig selv bedre at kende. Mange problemer opstår, når vi er for meget i hovedet og har glemt at lytte til kroppens signaler og mærke det, som føles rigtigt for os.

Heste møder os alle lige og er af natur nysgerrige og sociale. Heste tænker ikke noget om os, men med deres yderst fintfølende sensitivitet overfor omgivelserne sanser de os, med alt det som er. De ser vores kropssprog og mærker vores nervesystem og sindstilstand og reagerer på dette og ikke på det vi siger.
Dette giver os en mulighed for, at komme tilstede i nuet og mærke det, der er lige nu. Blive opmærksom på tanker og følelser og hvordan det påvirker vores krop.

Hestens bevægemønster er meget identisk med vores og er derfor velkendt af vores krop og nervesystem. Det kan derfor have en beroligende og sansestimulerende effekt.

I samværet med hesten kan du opnå bedre kontakt til egen krop, du kan blive mere bevidst om de spændinger og blokeringer kroppen har opbygget, som reaktion på oplevelser livet har givet dig.
Du vil kunne opnå større selvindsigt og få mulighed for at reflektere over, hvordan du er i samværet med andre mennesker samt lære at elske og acceptere alle sider af dig selv og herigennem styrke dit selvværd.

Rideterapi kan foregå både, hvor du er sammen med hesten fra jorden og/eller rider på den. Sammen med hesten vil jeg gennem blide øvelser guide dig til at opnå  bedre kontakt til kroppen.

Det er min opgave som terapeut at skabe et rum, der gør forandring og udvikling mulig. I dit møde med hesten vil jeg sørge for, at du føler dig tryg og får forståelse for hestens reaktioner/hvad den kommunikerer.

Mit udgangspunkt i terapien ligger i den psykosomatiske fysioterapi, der sammen med hesten nænsomt og kærligt kan guide os til at finde hjem til os selv.
Sessionerne foregår ofte ude i naturen, hvis vejret tillader, ellers er vi i ridehallen som også kan føles som et trygt sted at starte.

Målgruppe
Samværet med heste og ridning kan have en helende effekt på krop og psyke, derfor kan mange, både børn og voksne, have glæde af denne form for terapi.

De gavnlige effekter kan være:
– Større selvindsigt
– Øget selvværd og selvtillid
– Bedre kropsbevidsthed
– Bedre sanseintegration
– Bedre balance
– Større empati

– Bedre koncentrationsevne
– Styrke sociale kompetencer
– Mindske fysiske spændinger
– Mindske smerte
– Mindske stress
– Større livsglæde

Alle forløb tilrettelægges individuelt og kan variere i tid fra 1 – 1,5 time.

Pris
1. kons. kr. 800,-
pr. time kr. 600,-
Statusrapport kr. 400,-

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os